Povestea bărbaților romantici

romantic

Zilele trecute, la trecerea de pietoni, două "doamne bine" vorbeau despre bărbați și romantism. Fascinant! Una afirmă către cealaltă, ușor dezamăgită, cum că  "bărbații din ziua de azi" nu mai sunt romantici. Pam-pam!

 

De obicei nu dau atenție discuțiilor ce se poartă în jurul meu, însă, în toată nebunia de acolo, mi-a fost greu să le ignor pentru că vorbeau destul de tare și se aflau fix în spatele meu.

Aproape instantaneu mi-am pus întrebarea. Eu sunt un bărbat romantic? Am încercat să găsesc o definiție cât mai exact pentru acest atribut.

Traversam de la magazinul Unirea spre BRD. Sunt 2 treceri de pietoni destul de lungi, deci practic am avut ceva timp de gândire. Într-un final am cedat, mi-am cerut scuze politicos pentru că asistasem involuntar la discuție și am întrebat una dintr doamne ce înseamnă de fapt un bărbat romantic. Clar nu se așteptau la asta! Au zâmbit și împreună au încercat să lege un răspuns. Multe ă-uri în definiție, însă concluzia finală a fost cam așa:

 

Un bărbat romantic este acela care:

 1. Oferă flori
  Ei bine, nu ai nevoie de studii de specialitate ca să observi lipsa interesului manifestat de bărbați pentru flori. Botaniștii sunt oare romantici incurabili? De unde totuși această asociere între flori și romantism? Mie personal îmi place să ofer flori în ghiveci. Nu-mi plac florile moarte. Aceste buchete minunate "sfarsite de  viață" le ofer cu precădere persoanelor snoabe (care bănuiesc că nu ar putea aprecia un ghiveci frumos cu flori), în cadrul unor întâlniri formale și... cele funerale. Deci asta nu știu dacă mă face foarte romantic.
 2. Vorbește frumos
  Nu am vrut să insist asupra acestei idei, fiindu-mi groază de ce ar fi putut să-mi răspundă. Totuși, mi-ar plăcea să cred că oamenii încă știu să vorbească și să se comporte frumos, și nu fac din asta un gest plin de romantism.  Hai să spunem că aici m-aș încadra. 1-1 romantism.
 3. Ține ușa deschisă pentru doamnă
  Asta cred că ține mai mult de educație și maniere, și mai puțin de romantism. Și da, din maniere ne pierdem, dar nu individual ci la nivel de generație. Nu-mi amintesc să fi trântit ușa în nas (prea multor) unor doamne, dar dacă nu am socotit corect, îmi cer scuze față de ele pe această cale.
 4. Lumânări, cină romantică, etc
  Îmi plac lumânările pentru frumusețea și lumina lor obscură. Îmi place să gătesc și să mănânc împreună cu iubita mea. Poate pentru o persoană care nu este familiară cu aceste lucruri, ar putea fi prilej de sărbătoare, dar dacă mă întrebi pe mine, eu nu mă consider romantic pentru așa ceva.
 5. Te invită la plimbare în parc
  Altă nebunie! Iubesc să mă plimb. Să merg pe jos. Merg ore în șir. Kilometri. Și nu exagerez. Îmi place natura, deci îmi place parcul, dar asta mă face ecologist și nicidecum romantic.

 

După ce am încheiat discuția cu cele 2 doamne minunate, am continuat să aprofundez "problema". Am pus mână pe telefon și am întrebat câteva persoane care-i treaba cu romantimsul ăsta. În linii mari răspunsul a fost cam același. Surprinși de întrebare, multe ă-uri și cam aceleași "caracteristici" +- alte câteva idei secundare.

Nu știu ce să zic despre toate astea. Pentru mine, când mă gândesc la acest romantism (dispărut), văd o persoană melancolică, extrem de visătoare, care doarme pe un nor plutitor și vorbește doar în versuri. O persoană care își transpune emoțiile prin creații lirice și acțiuni de ordinul fantasticului.

 

Până la urmă, sunt sau nu un bărbat romantic? Și femeia romantică cum arată?

Tu ești o persoană romantică? Ce te caracterizează astfel? Te invit să-mi scrii pe adresa contact [arond] 326.ro iar eu voi completa acest articol cu răspunsurile voastre.


loading...

Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii