De ce nu ai curaj să recunoști că vrei să iubești?


Cred că, mai mult sau mai puțin, toată lumea se gândește la iubire. Cu toții ne dorim să fim iubiți și să avem față de cine să ne exprimăm iubirea. Cel puțin... uneori. Și asta, bineînțeles, fiecare în felul și pe înțelesul său.

 

"Curajul şi dragostea au ceva comun; ambele se hrănesc cu speranţă." -  Napoleon Bonaparte

 

Dar există ceva care îmi stârnește mai tot timpul semne de întrebare. De ce unii oameni nu vor să recunoască asta? De ce nu vrei să recunoști că vrei să iubești? Ți-e teamă că oamenii își vor schimba părerea despre tine? Ce crezi de fapt că vor spune? Ți se pare un semn de slăbiciune sau o dovadă de curaj?

Dacă mă întrebi pe mine, eu aș spune că este dovadă de maturitate, echilibru și curaj. Mult curaj.

 

"Trăiește ca un om curajos; iar dacă nu ai noroc, înfruntă-i loviturile cu o inima curajoasă." – Cicero

 

Mai mult decât atât, această atitudine, devine inamicul numărul 1 al unei posibile viitoare relații. De fapt, este probabil unul dintre principalele motive pentru care acum ești singur(ă).

Serios, tu cum îți imaginezi că te-ar putea găsi iubirea dacă tu te acuzi de ea? Iar atunci când te întreabă ce faci, tu răspunzi speriat(ă) că nu vrei să iubești? Care este logica ta?

Știu că vrei (și meriți) iubire. Meriți tot ce este mai bun și mai frumos în Univers.  Înțeleg și faptul că nu vrei să fii tu cea care o caută (revin asupra acestei idei într-un viitor articol), dar măcar atunci când vine ea spre tine, oferă-i o șansă!

 

Nu-ți fie frică să recunoști că vrei să iubești. Că vrei iubire. Că îți dorești să întâlnești o persoană care să te prețuiască cel puțin la fel de mult pe cât ai putea tu să o prețuiești. Dă-ți voie să iubești și permite oamenilor din jurul tău să te iubească!

 

"Renunţă la tot ceea ce te trage în jos. Însă, nu renunţa prin luptă, căci lupta atrage luptă. Dizolvă prin Iubire ceea ce te împiedică să trăieşti viaţa pe care o visezi."  - Cătălin Manea

 

 

 

Tu de ce crezi că oamenii nu au curaj să recunoască că își doresc să iubească?
Te invit să-mi scrii pe adresa contact [arond] 326.ro iar eu voi completa următoarele articole cu răspunsurile voastre.

Ți-a plăcut articolul? Dă share (DACĂ AI CURAJ) la articol pe rețelele tale sociale.  Ar putea fi de ajutor unor oameni pe care îi ai tu în listă.


Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii