8 puncte care te vor ajuta să faci o impresie bună la prima întâlnire

prima impresia buna

Este nevoie doar de o privire rapidă pentru ca cineva să te evalueze atunci când te întâlnește pentru prima dată. În acest timp scrut, cealaltă persoană își formează o opinie despre tine, în funcție de aspectul tău, de limbajul corpului, de comportament, de manierele tale și de modul în care te prezinți. Aceste prime impresii sunt greu de inversat sau anulat și de cele mai multe ori dau tonul pentru ceea ce urmează.

Ce trebuie să faci pentru a lăsa o primă impresie bună

1. Punctualitate

Când întâlnești pe cineva pentru prima dată, fii convins/ă că nu își dorește să audă nicio "scuză bună" pentru că ai întârziat. Planifică-ți să ajungi cu câteva minute mai devreme și ia în calcul o posibilă marjă de timp pentru a preveni posibilele întârzieri datorate traficului, a locurilor de parcare sau a unor devieri neașteptate. A ajunge mai devreme este mult mai bine decât a ajunge mai târziu și este primul pas către crearea unei prime impresii grozave.

2. Prezentarea

Bineînțeles că aspectul contează. Persoana pe care o întâlnești pentru prima dată nu te cunoate, așa că felul în care te prezinți, este primul indiciu pe care i-l oferi despre tine. Dar nu îți face griji! Asta nu înseamnă că trebuie să arăți ca un model desprins din revistele de stil pentru a crea o impresie puternică și pozitivă. Cheia pentru o bună impresi este să te prezinți în mod corespunzător.
În primul rând, ține cont de felul în care te îmbraci. În lipsa unui dresscode comunicat, încearcă să îți potrivești ținuta cu tipul evenimentului și locul în care are loc întâlnirea. Ia în calcul și ținuta ar putea să o aibă persoana pe care umrează să o întâlnești.

3. Fii tu

Da, pentru a face o primă impresie bună înseamnă și că trebuie să te "încadrezi" în anumite tipare, dar asta nu înseamnă că trebuie să te pierzi sau să te prefaci că ești cineva care nu ești. Un element cheie pentru o bună impresie este acela de a fi tu, persoana autentică. Acest lucru îți va oferi încredere în tine și te va ajuta să relaționezi mai ușor.

4. Zâmbește!

Probabil cunoști expresia "Zâmbește și lumea îți va zâmbi înapoi" care este și o bună recomandare pentru a lăsa o bună impresie la prima întâlnire. Nu există nimic ca un zâmbet cald și încrezător! Zâmbetul este câștigător atunci când vine vorba de primele impresii.

5. Limbajul corpului

Când vine vorba de a face o primă impresie bună, limbajul corpului poate vorbi adesea mai puternic decât cuvintele. Folosește-te de limbajului corpului pentru a proiecta încrederea și deschiderea corespunzătoare. Menține o postură corectă, zâmbește, menține contact vizual cu persoanele cu care discuți, etc. Aceste detalii te vor ajuta să socializezi mai ușor, pentru că cei cu care interacționezi se vor simți mai confortabili în prezența ta.

6. Comunică și ascultă

Small talks sunt constructive, mai ales în cadrul unei prime întâlniri, unde este posibil să nu cunoști foarte multe detalii despre cealaltă persoană. Comunică scurt și deschis, în aceeași măsură în care îi dai și ocazia celuilalt să comunice asemenea. Ți-ai putea face chiar o listă (mentală) cu întrebări sau subiecte de discuții pe care să le abordați la această întâlnire, pentru a te asigura că afli tot ceea ce te interesează sau pentru oferi o oarecare cursivitate a conversației. Poți consulta lista noastră cu Întrebări pentru prima întâlnire sau cele 36 de întrebări car pot face ca doi străini să se îndrăgosteasc.

7. Atitudinea pozitivă

Atitudinea ta răzbate orice altă formă de comunicare. Deci, proiectează o atitudine pozitivă, chiar și în fața criticilor sau în situații dificile sau stresante. Încearcă să înveți de la această întâlnire și contribuie într-un mod constructiv. Te prezinți ca o persoană abordabilă zâmbind și menținând o atitudine pozitivă.

8. Politețea este importantă

Chiar dacă este de la sine înțeles că bunele maniere și comportamentul politicos trebuie să se regăsească mereu la purtător, este bine să te asiguri că dai dovadă de ele, mai ales în cazul unei prime întâlniri. În fapt, lipsa manierelor poate anula orice bună impresie creată anterior, alungând orice șansă de a mai recâștiga atenția sau interesul celeilalte persoane. Așadar, adoptă un comportament exemplar!Ți s-a părut util articolul? Distribuie-l pe rețelele sociale pentru a-i ajuta și pe alții să facă o bună impresie la prima întâlnire!


Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii