7 așteptări nerealiste și total nepotrivite în noua ta relație


Începerea unei noi relații vine cu mult entuziasm, dar poate deveni stresantă dacă se pune prea multă presiune în baza unor așteptări nerealiste.

Noile relații sunt oarecum "fragile" și se pot rupe cu ușurință, așadar ar fi bine să îți gestionezi așteptările într-un mod rațional, realist și treptat. Asta va consolida relația și îi va oferi o șansă reală pentru a reuși.

Dr. Danielle Forshee, medic psiholog și licențiat clinic afirmă "Când nu gestionăm așteptările, nu numai că ne pune în postura de a interpreta greșit sau de a răspunde negativ în anumit situații ceea ce ar putea crea un conflict acolo unde nu este cazul, dar poate fi și un factor emoțional de stres inclusiv pentru propria persoană".

1. Așteptarea unui angajament mult prea devreme

Deși este minunat să începi o relație și să cunoașteți de la început nivelul de implicare al fiecăruia, așteptarea unui angajament imediat și complet din parte partenerului încă din primele săptămâni, ar putea fi o așteptare nerealistă.

Acest angajament ar fi bine să fie discutat atunci când ambele părți sunt pregătite, iar acest termen poate să difere de la om la om.

2. Așteptarea ca cealaltă persoană să își petreacă tot timpul liber împreună cu tine

Pe măsură ce realația va deveni mai serioasă, veți petrece din ce în ce mai mult timp împreună. Dacă îți dorești ca partenerul tău să își petreacă tot timpul lui liber împreună cu tine, nu doar că este o așteptarea nerealistă, dar poate fi chiar periculos pentru relația de cuplu. Nu te poți aștepta ca partenerul să renunțe la toate celelalte interese în favoarea ta acum, doar pentru că vă întâlniți.

3. Așteptarea de a fi prioritatea numărul #1

După ani de relație ai putea deveni prioritatea numărului unu de pe lista de priorități a partenerului. La începutul relțaiei, familia, prietenii sau cariera ar putea fi încă prioritare în viața partenerului, iar asta este absolut în regulă.

Loialitatea trebuie câștigată în noile relații. Este nerealist să te aștepți ca partenerul să te aleagă pe tine peste familia sau prietenii lui, peste persoane și relații care au fost acolo, cu mult timp înaintea ta.

4. Presupunerea cum că partenerul tău este perfect

Este posibil și perfect normal să nu înțelegi totul despre partenerul tău încă din primele săptămâni de relație. Este important să nu pleci de la presupunerea că ar fi PERFECT sau aproape perfect, înainte de a-l cunoaște mai bine.

Multe cupluri ajung în relații foarte rapid și totuși nu știu mare lucru despre partenerii lor, așadar vor proiecta tot felul de atribute pozitive, chiar dacă acestea nu există.

David Bennet, consilier și expert în relații spune "Dacă suntem în 'modul de relație nouă', creierul face presupunerile cele mai avantajoase cu privire la partener, iar întrebările și le va pune mai târziu."

Dacă nu știi foarte multe despre partenerul tău, dar ți se pare că este "cel-mai-perfect-om-pe-care-l-ai-întâlnit" este destul de probabil să fie o așteptare nerealistă.

5. Nu vezi niciun defect în relație

Chiar și într-o relație aflată la început pot fi sesizate câteva mici nereguli. Dacă ești absolut convins că aceste probleme nu există sau refuzi să crezi că există, înseamnă că o așteptare nerealistă.

Fiecare relație va avea defecte, la fel cum fiecare partener va fi imperfect în felul lui. Relațiile supraviețuiesc prin compromis, comunicare și lucru asupra problemelor care se apar.

6. Această relație va rezolva toate problemele din viața ta

Dacă te gândești că această relație va fi rezolvarea rapidă a tuturor problemelor din viața ta, poate dacă nu toate, măcar o parte, cu siguranță asta înseamnă o presiune foarte mare pusă pe partenerul tău.

O relație te poate "ajuta" să fii mai vesel, în siguranță, dar nu poate rezolva probleme mai mari. Nu este că unele probleme ar fi de nerezolvat sau că un partener nu vă poate ajuta în atingerea obiectivelor, dar este important de știut că relația nu este un leac sau truc magic.

7. Așteptarea unui răspuns imediat
La fel cum este important să nu te aștepți ca partenerul tău să își petreacă tot timpul cu tine, este important și să nu te aștepți ca acesta să fie în permanență disponibil pentru a vorbi sau schimba mesaje.

"Toată lumea are așteptări diferite privind timpul de răspuns la mesaje" spune Dr. Forshee. Dacă devii neliniștit în așteptarea unui răspuns din partea partenerului, pentru că acesta nu a răspuns imediat sau într-un anumit interval de timp, înseamnă că ai o așteptare nerealistă.

 

"Este important să gestionați așteptările, deoarece dacă aveți așteptări prea mari sau nerealiste, veți fi doar dezamăgit.", spune Bennett. "Când sunteți îndrăgostiți de cineva, chimia creierului creează tot felul de așteptări nerealiste despre acea persoană și realitatea poate fi foarte diferită".

Deci, iartă-te că ai așteptările cele mai bune, dar iartă-ți și pe partenerul pentru că poate nu va fi așa cum te așteptai.


Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii