5 reguli pentru certurile din cuplu


Relațiile fericite nu cred că sunt acele relații care (pretind că) nu se ceartă niciodată, ci relațiile care au niște reguli și o cantitate considerabilă de respect reciproc.

 

Probabil te amuzi gândindu-te că ai nevoie de niște reguli atunci te cerți cu partenerul/partenera. Da, ar fi indicat să respectați aceste reguli, dacă vă doriți o relație sănătoasă.

Este indicat ca aceste reguli să le discutați și să le stabiliți încă de la începutul relației, iar pe parcurs vi le veți însuși ca un obicei. Asta vă va ajuta să vă dezvoltați atât individual cât și ca, cuplu.

 

 1. Discuțiile personale păstrați-le doar pentru voi
  Circul mi-a plăcut doar atunci când eram copil, și doar cel desfășurat în cadru organizat. Acum nu-l mai agreez nici pe acesta*. Cu atât mai puțin pe cel public (indiferent de forma lui), între două persoane (aparent) mature.
  Dacă ai ceva de discutat cu partenerul/partenera, amână discuția până când sunteți singuri.
 2. Evitați să țipați unul la celălalt
  Știu că este dificil, dar nu și imposibil. Nu rezolvați nimic dacă ridicați vocea unul la celălalt.
  Discutați cu calm, pe rând și ascultați celălalt punct de vedere.
  Dacă sunteți tensionați, încercați să faceți o pauză câteva minute (2-5 min) pentru a vă calma, iar ulterior puteți discuta problema.
 3. Nu jigniți și nu folosiți apelative răutăcioase
  Regulă de bază! Nervii, furia, stresul, frustarea, sau orice altceva, nu sunt o scuză plauzibilă pentru a-ți jigni partenerul/partenera. Nu concep ca fiind posibil să jignești persoana pe care pretinzi că o iubești. Pur și simplu nu ai cum! Ever! (umila mea părere)
 4. Nu folosi argumente din trecut
  Atunci când ceva te nemulțumește, discutați! Nu lăsa timpul să treacă pentru că asta va complica lucrurile.
  Dacă aveți o discuție în contradictoriu, încearcă să pui problema punctual, fără a te folosi de situații sau argumente din trecut. Nu trebuie să-ți amintești de tot ce s-a întâmplat rău între voi până în acel moment. Nu vă ajută și nici nu este fair să ții un astfel de scor.
 5. Nu amenința cu despărțirea (sau divorțul)
  Chiar dacă este o formă tâmpită de șantaj, sunt convins că există (suficiente) persoane care au cedat în fața acestui "stimul motivațional". Dar la fel de sigur sunt că nu le-a salvat relația, ci a fost mai degrabă doar o formă de amânarea a unui final iminent.

 

*Nu mai agreez ideea de circ si grădini zoologice din motive ce țin de viața animalelor în captivitate. Nu mi se pare normal să privezi de libertate aceste animale, indiferent ce motive ai avea. Vrei să le observi/studiezi/privești/cunoști/etc ? ...mergi în mediul lor natural. Încearcă safari sau un documentar.  etc.

 

Tu de ce reguli ții cont atunci când te cerți cu partenerul/partenera ? Te invit să-mi scrii pe adresa contact [arond] 326.ro.


loading...

Tipuri de evenimente

puzzle
puzzle

Mici fragmente decupate din viața și personalitatea fiecărui participant, precum un puzzle, tu va trebui să le așezi, astfel încât îmbinate să alcătuiască o imagine cât mai clară a (...)

Vreau detalii
unu la unu
unu la unu

Am putea compara oamenii cu astrele pentru că vin în dimensiuni și culori variate, trăiesc în constelații diferite și ajung să fie îndrăgite de persoana potrivită.

Vreau detalii
seri dansante
seri dansante

O seară în care totul se întâmplă pe ritmuri muzicale. Fără prea multe criterii de selecție, ne dăm întâlnire pentru a ne cunoaște. Evenimentul nu este moderat, deci fiecare este "pe cont propriu".

Vreau detalii