5 reguli pentru certurile din cuplu


Relațiile fericite nu cred că sunt acele relații care (pretind că) nu se ceartă niciodată, ci relațiile care au niște reguli și o cantitate considerabilă de respect reciproc.

 

Probabil te amuzi gândindu-te că ai nevoie de niște reguli atunci te cerți cu partenerul/partenera. Da, ar fi indicat să respectați aceste reguli, dacă vă doriți o relație sănătoasă.

Este indicat ca aceste reguli să le discutați și să le stabiliți încă de la începutul relației, iar pe parcurs vi le veți însuși ca un obicei. Asta vă va ajuta să vă dezvoltați atât individual cât și ca, cuplu.

 

  1. Discuțiile personale păstrați-le doar pentru voi
    Circul mi-a plăcut doar atunci când eram copil, și doar cel desfășurat în cadru organizat. Acum nu-l mai agreez nici pe acesta*. Cu atât mai puțin pe cel public (indiferent de forma lui), între două persoane (aparent) mature.
    Dacă ai ceva de discutat cu partenerul/partenera, amână discuția până când sunteți singuri.
  2. Evitați să țipați unul la celălalt
    Știu că este dificil, dar nu și imposibil. Nu rezolvați nimic dacă ridicați vocea unul la celălalt.
    Discutați cu calm, pe rând și ascultați celălalt punct de vedere.
    Dacă sunteți tensionați, încercați să faceți o pauză câteva minute (2-5 min) pentru a vă calma, iar ulterior puteți discuta problema.
  3. Nu jigniți și nu folosiți apelative răutăcioase
    Regulă de bază! Nervii, furia, stresul, frustarea, sau orice altceva, nu sunt o scuză plauzibilă pentru a-ți jigni partenerul/partenera. Nu concep ca fiind posibil să jignești persoana pe care pretinzi că o iubești. Pur și simplu nu ai cum! Ever! (umila mea părere)
  4. Nu folosi argumente din trecut
    Atunci când ceva te nemulțumește, discutați! Nu lăsa timpul să treacă pentru că asta va complica lucrurile.
    Dacă aveți o discuție în contradictoriu, încearcă să pui problema punctual, fără a te folosi de situații sau argumente din trecut. Nu trebuie să-ți amintești de tot ce s-a întâmplat rău între voi până în acel moment. Nu vă ajută și nici nu este fair să ții un astfel de scor.
  5. Nu amenința cu despărțirea (sau divorțul)
    Chiar dacă este o formă tâmpită de șantaj, sunt convins că există (suficiente) persoane care au cedat în fața acestui "stimul motivațional". Dar la fel de sigur sunt că nu le-a salvat relația, ci a fost mai degrabă doar o formă de amânarea a unui final iminent.

 

*Nu mai agreez ideea de circ si grădini zoologice din motive ce țin de viața animalelor în captivitate. Nu mi se pare normal să privezi de libertate aceste animale, indiferent ce motive ai avea. Vrei să le observi/studiezi/privești/cunoști/etc ? ...mergi în mediul lor natural. Încearcă safari sau un documentar.  etc.

 

Tu de ce reguli ții cont atunci când te cerți cu partenerul/partenera ? Te invit să-mi scrii pe adresa contact [arond] 326.ro.


Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii