10 reguli care te vor face să arăți bine


1. Arată că îti pasă

Este momentul să întelegi faptul că oamenii nu te vor accepta "asa cum esti". Oamenii îti vor evalua modul în care te prezinti, asta cu mult înainte ca tu să apuci a deschide gura. Te vor eticheta încă de la primii pasi pe care îi vei face în câmpul lor vizual, asadar, vor avea suficient de mult timp pentru a se distanta de tine.

Offtopic: Nu mai suferi atât pentru cuvântul "etichetă". Toti punem etichete ! Toti purtăm etichete ! ...doar că nu toti recunoastem asta.

Stiu, sufletul omului contează... si mai stiu că ai un suflet frumos, doar că uiti un detaliu extrem de mic... Sufletul nu-l porti la vedere!

Dacă nu îti pasă de felul în care arăti, nu vei arăta niciodata bine. Indiferent de ce vei îmbraca, vei arata ca un copil, îmbrăcat de parinti, pentru o petrecere la scoală.

 

2. Schimbă-ti atitudinea

Să ne intelegem, atitudinea ta este reprezentată atât de modoul în care îti "ondulezi" corpul (pozitia corpului, tinuta) cât si felul în care te comporti. Nu vorbim acum despre reguli minime de bune practici/maniere, ci vorbim despre: Umerii mereu în spate ! Suge burta ! Stai frumos pe scaun ! Mergi frumos ! dacă vrei să dansezi, indicat ar fi sa ai un partener(ă).

De la atitudine pleacă totul. Gândeste-te cine esti si ce reprezinti. Care este genul tau si care îti sunt valorile. Dacă stabilesti aceste detalii, vei putea "îmbrăca" o atitudine potrivită.

 

3. Investeste în haine de calitate

Alege îmbracamintea de calitate. Materiale "sănătoase" si croieli potrivite pentru tine. Evită să cumperi haine "pentru când vei slăbi".
Alege noile obiecte vestimentare tinând cont si de restul hainelor pe care le ai în garderoba. Este important să le poti potrivi.

offtopic: încearcă să diversifici garderoba. Vei avea aceeasi cheltuială dacă te rezumi doar la 3 haine pe care le rupi purtându-le.

Dacă nu esti sigur(ă) de ceea ce urmează să cumperi, nu ezita să ceri parerea cuiva apropiat.

 

4.1 Asortează cureaua cu pantofii

Această regulă este obligatorie, indiferent de situatie, circumstante politice sau militare. 1 curea neagra si 1 curea maro, sunt indispensabile din garderoba oricărui barbat. Simple sau accesorizate, te vor ajuta să-ti întregesti rapid orice tinută. Atentie la catarame ! Cataramele care sunt scoase prea mult în evidentă, pot deveni inestetice.

4.2 Sutienul rămâne piesă de lenjerie intimă

Indiferent ce vedeta Hollywoodiana vrei sa imiti, încearcă totusi să nu porti sutienult la vedere. Este o piesă de lenjerie intimă, asa că trebuie să rămână ascuns.
De asemenea, dacă porti o bluză albă transparentă, te rog, floseste un sutien de culoare pielii.

Offtopic: Sutienul trebuie să fie comod, nicidecum 3 măsuri mai mici. Risti să lasi impresia unor sâni proeminenti... pe spate.

 

5. Alegea măsura si croiala potrivită pentru tine
Este important să te simti lejer în hainele pe care le porti, dar trebuie să acorzi atentie măsurii si croielii. Recomand să apelezi la un croitor profesionist pentru a-ti crea cele mai potrivite tinute. Asta, dacă nu ai o greutate care fluctuează de la o săptămână la alta.

 

6. Alege culori care se potrivesc
Important este să porti culorile impuse, în functie de eveniment. Dacă nu se impune un dresscode, este de preferat să te limitezi la cel mult 3 culori. Asta dacă nu vrei să creezi confuzie cu un flashmob Skittles.

 

7. Ai grijă de hainele tale
O tinută neingrijită poate trăda rapid orice atitudine. Curătă hainele corespuzător, calcă-le corect si poartă-le responsabil!
Mare atentie la încălatăminte ! Sunt un detaliu foarte observat si apreciat de către interlocutori.

offtopic: Nu subestima portofelul si/sau geanta. Sunt la fel de importante, precum orice altă piesă di vestimentatie.

 

8. Ai grijă de părul tău
Îngrijeste-ti părul si aranjează-l în concordantă cu tinuta ta. Stiu că vrei să strălucesti precum o stea si să ai lipici la public, însă te rog, nu abuza de gel, ceară, fixativ (sau orice altceva) !

 

9. Ai grijă de mâinile tale
Mâinile sunt parte a interactiunii tale cu ceilalti. O manichiură corectă si o ojă potrivită (pentru doamne/domnisoare), vor contribui semnificativ la etichetarea ta.

offtopic: idem offtopic de punctul 1 :)

10. Nu uita să mirosi bine
Mirosul ramâne. De preferat este să ramână doar în mintea interlocutorului, nu 10 etaje si 30 m până la masină.
Alege un parfum de sezon, pe care bineinteles, este bine să-l adaptezi în functie de ocazie si/sau de tinută.

 

Si bineinteles, nu în ultimul rând, zambeste !


Tipuri de evenimente

o cafea
o cafea

Vă dăm întâlnire într-un local ales atent pentru a începe jocul cunoașterii, savurând o cină romantică sau doar o cafea.

Vreau detalii
povestea
povestea

Un joc palpitant unde depinde doar de voi cum vă jucați cărțile și cum alegeți să continuați întâlnirea după primul "bună!"

Vreau detalii
romantic
romantic

Indiferent dacă ești sau nu o fire romantică, vei recunoaște cadrul întâlnirii ca fiind desprins din filmele sau poveștile de dragoste.

Vreau detalii